O NAMA

Radiosarajevo.ba jedan je od najčitanijih internet news portala u Bosni i Hercegovini. Od nastanka 2007. godine do danas, Radiosarajevo.ba čitateljima svakodnevno pruža kvalitetne, pravovremene, tačne i objektivne informacije iz različitih oblasti: vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, kulture, zabavne sadržaje, savjete, a prepoznatljivi smo po kolumnama koje, između ostalih, za portal pišu neki od istaknutih pisaca iz Bosne i Hercegovine i šire: Aleksandar Hemon, Miljenko Jergović, Elvis J. Kurtović, Zlatko Dizdarević, Ahmed Burić. Radimo, stvaramo i mijenjamo, poštujući profesionalne standarde novinarske profesije i nastojeći svojim radom unositi pozitivne promjene u društvo. Nastojimo kvalitetnim sadržajima zadovoljiti najrazličitije interese čitatelja koje imamo u Bosni i Hercegovini, ali i širom regije i svijeta. Drugi smo najposjećeniji news portal u BiH s više od 150.000 posjeta i 400.000 otvorenih stranica dnevno. Među rijetkima smo u našoj zemlji koji su se, uspješno, okušali i u data novinarstvu, posebno 2014. godine kada su političke infografike u produkciji portala Radiosarajevo.ba okarakterizirane kao izuzetno uspješan projekt i, prema mišljenju internet korisnika, medij čiji je sadržaj, s posebnim naglaskom na infografike, obilježio izbore u BiH.

Izdvaja nas, u pozitivnom smislu, i težnja da mjesto na našem portalu uvijek i ravnopravno imaju svi – posebno se osvrćući na deprivilegirane i marginalizirane. Osim aktuelnih pitanja, ovaj portal usmjeren je na pitanja civilnog društva, kulture, sporta, promicanja ženskih prava i prava manjina i civilnog dijaloga. Radiosarajevo.ba je orijentiran ka demokratiji i građanskim vrijednostima, integraciji u EU, ljudskim pravima i općem prosperitetu zemlje. Jedinstvenost Radiosarajevo.ba ističe se sinergijom s radiostanicom što portal čini drukčijim, bržim i bogatijim. Radio Sarajevo je radiostanica koja je osnovana davne 1992. godine kao Radio ZID, iz kojeg izrastaju današnji Radio Sarajevo i istoimeni internet portal. Trudimo se biti na istoj talasnoj dužini s našim čitateljima i slušateljima i prepoznati smo kao portal za sve uzraste i različite profile čitatelja koji u našim tekstovima prilogođenim i pisanim za svakoga, svakodnevno mogu pronaći za sebe korisne informacije, savjete, prijedloge, muzičke novitete, kolumne... Radiosarajevo.ba prepoznatljiv je i po društvenim mrežama na kojima svakodnevno objavljuje birane sadržaje s portala; Facebook stranica slovi za jednu od brojnijih kad je riječ o medijima u našoj zemlji i broji više od 335.000 pratilaca, slično je i s našim profilom na Twitteru koji broji oko 49.000 pratilaca. Kanal na YouTubeu bilježi više od 5.500 hiljada pretplatnika.

ANALITIKA

Visoka pozicija među domaćim portalima, kao i svakodnevna prisutnost čitalaca na portalu www.radiosarajevo.ba čini da vaš oglas bude vidljiv širokoj društvenoj masi. Odaberite vašu poziciju i paket oglašavanja iz našeg cjenovnika.

Grafikon predstavlja posjete za period 2012. - 2016. prema Google Analytics-u.

KONTAKT

ZID d.o.o.
Radio Sarajevo

Adresa:
Ul. Musala 5
71000 Sarajevo, BiH

Web:
www.radiosarajevo.ba

Tel:
+387 33 557 910

Fax:
+387 33 557 912

ID:
4200664580008

PDV br.:
200664580008

TRN kod Raiffeisen bank d.d.:
1610000019070017
Registrovani kod Kantonalnog suda u Sarajevu 1-11528

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite našu aplikaciju na svom mobilnom uređaju i budite uvijek informisani. Aplikacije su dostupne na:

IMPRESSUM

Direktorica

Suada Peštek

Urednički kolegij portala

Lana Ramljak
Almir Sokolović
Vesna Andree Zaimović

Kreativni urednik

Faruk Vele

Novinari i saradnici

Maja Rener Smajović
Benamin Turković
Erdin Halimić
Nihad Katica
Jasmina Ćebo
Semra Hodžić
Naim Kavazić
Jasmin Mržljak
Omer Kavazović
Benjamin Redžić
Amer Sikira

Redakcija radija

Elvis J. Kurtovich
Dino Ćatović
Emir Saračević
Samir Mršević

Kolumnisti (A-Ž)

Ahmed Burić
Aleksandar Hemon
Dragan Bursać
Elvis J. Kurtovich
Miljenko Jergović
Zija Dizdarević
Zlatko Dizdarević

Marketing

Aldin Kulić

Fotoreporter

Dženan Kriještorac
Admir Kuburović

Web

Mirza Selimović