O NAMA

Radiosarajevo.ba jedan je od najčitanijih internet news portala u Bosni i Hercegovini. Od nastanka 2007. godine do danas, Radiosarajevo.ba čitateljima svakodnevno pruža kvalitetne, pravovremene, tačne i objektivne informacije iz različitih oblasti: vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, kulture, zabavne sadržaje, savjete, a prepoznatljivi smo po kolumnama koje, između ostalih, za portal pišu neki od istaknutih pisaca iz Bosne i Hercegovine i šire: Aleksandar Hemon, Miljenko Jergović, Elvis J. Kurtović, Zlatko Dizdarević, Ahmed Burić. Radimo, stvaramo i mijenjamo, poštujući profesionalne standarde novinarske profesije i nastojeći svojim radom unositi pozitivne promjene u društvo. Nastojimo kvalitetnim sadržajima zadovoljiti najrazličitije interese čitatelja koje imamo u Bosni i Hercegovini, ali i širom regije i svijeta. Drugi smo najposjećeniji news portal u BiH s više od 150.000 posjeta i 400.000 otvorenih stranica dnevno. Među rijetkima smo u našoj zemlji koji su se, uspješno, okušali i u data novinarstvu, posebno 2014. godine kada su političke infografike u produkciji portala Radiosarajevo.ba okarakterizirane kao izuzetno uspješan projekt i, prema mišljenju internet korisnika, medij čiji je sadržaj, s posebnim naglaskom na infografike, obilježio izbore u BiH.

Izdvaja nas, u pozitivnom smislu, i težnja da mjesto na našem portalu uvijek i ravnopravno imaju svi – posebno se osvrćući na deprivilegirane i marginalizirane. Osim aktuelnih pitanja, ovaj portal usmjeren je na pitanja civilnog društva, kulture, sporta, promicanja ženskih prava i prava manjina i civilnog dijaloga. Radiosarajevo.ba je orijentiran ka demokratiji i građanskim vrijednostima, integraciji u EU, ljudskim pravima i općem prosperitetu zemlje. Jedinstvenost Radiosarajevo.ba ističe se sinergijom s radiostanicom što portal čini drukčijim, bržim i bogatijim. Radio Sarajevo je radiostanica koja je osnovana davne 1992. godine kao Radio ZID, iz kojeg izrastaju današnji Radio Sarajevo i istoimeni internet portal. Trudimo se biti na istoj talasnoj dužini s našim čitateljima i slušateljima i prepoznati smo kao portal za sve uzraste i različite profile čitatelja koji u našim tekstovima prilogođenim i pisanim za svakoga, svakodnevno mogu pronaći za sebe korisne informacije, savjete, prijedloge, muzičke novitete, kolumne... Radiosarajevo.ba prepoznatljiv je i po društvenim mrežama na kojima svakodnevno objavljuje birane sadržaje s portala; Facebook stranica slovi za jednu od brojnijih kad je riječ o medijima u našoj zemlji i broji više od 420.000 pratilaca, slično je i s našim profilom na Twitteru koji broji oko 90.000 pratilaca. Kanal na YouTubeu bilježi više od 20.000 hiljada pretplatnika, a Instagram oko 24.000.

ANALITIKA

Visoka pozicija među domaćim portalima, kao i svakodnevna prisutnost čitalaca na portalu www.radiosarajevo.ba čini da vaš oglas bude vidljiv širokoj društvenoj masi. Odaberite vašu poziciju i paket oglašavanja iz našeg cjenovnika.

Grafikon predstavlja posjete za period 2012. - 2019. prema Google Analytics-u.

KONTAKT

ZID d.o.o.
Radio Sarajevo

Adresa:
Ul. Musala 5
71000 Sarajevo, BiH

Web:
www.radiosarajevo.ba

Tel:
+387 33 557 910

Fax:
+387 33 557 912

E-mail:
marketing@radiosarajevo.ba
aldin@radiosarajevo.ba

ID:
4200664580008

PDV br.:
200664580008

TRN kod Raiffeisen bank d.d.:
1610000019070017
Registrovani kod Kantonalnog suda u Sarajevu 1-11528

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite našu aplikaciju na svom mobilnom uređaju i budite uvijek informisani. Aplikacije su dostupne na:

IMPRESSUM

Direktorica

Suada Peštek

Urednički kolegij portala

Lana Ramljak
Almir Sokolović
Vesna Andree Zaimović

Kreativni urednik

Faruk Vele

Novinari i saradnici

Armin Lendo
Almir Kapo
Ines Sandžaktarević
Lejla Memčić
Lejla Softić
Salko Grebović

Redakcija radija

Dino Ćatović
Emir Saračević
Samir Mršević

Kolumnisti (A-Ž)

Ahmed Burić
Aleksandar Hemon
Dragan Bursać
Elvis J. Kurtovich
Miljenko Jergović
Zlatko Dizdarević

Zija Dizdarević

Marketing

Aldin Kulić

Fotoreporter

Dženan Kriještorac
Admir Kuburović